تولید کننده و فروشنده پودر گوگرد
تولید کننده و صادر کننده انواع پودر میکرویزه گوگرد

فروشنده پودر گوگرد میکرونیزه و تولید کننده انواع پودر گوگرد صنعتی و کشاورزی

گروه تولیدی تجاری مفتخر است با تواناییهای بالای خود در بخش تولید پودر میکرونیزه گوگرد با پیشرفته ترین دستگاهای تولید پودر میکرونیزه و با کیفیت بسیار بالا در گریدهای صنعتی و کشاورزی و همچنین صادرات این محصول به صورت ( گوگرد کلوخه و گوگرد گرانوله و همچنین گوگرد پودری ) با بیش از 20 سال سابقه در این زمینه اشاره نمود لازم به ذکر می باشد با استفاده از اصول بازرگانی تولید با حجم بالا و سود کم جهت صادرات ما را در زمینه قیمت تمام شده کالا نسبت به تولید کنندگان محترم متمایز نموده و نکاتی همچون تواناییهای بالای جابه جایی در بخش ناوگان حمل و نقل اختصاصی و بارگیری در محوطه اختصاصی بندرعباس اشاره کرد که باعث ممتاز بودن این شرکت در زمینه تولید و صادرات این کالا در ظرفیتهای کم و زیاد به صورت حمل کانتینری و فله جهت صادرات از بندر عباس شده.

تولید پودر گوگرد از کلوخه گوگرد و گرانوله به علت خاصیت انفجاری و قابلیت اشتعال بالا و هم چنین خورندگی شیمیایی و میل به ترکیب با فلزات و نیز نقطه ذوب پایین آن کاری دشوار و خطرناک است و نیازمند تجهیزات و خط تولید مخصوص است. تا کنون در همه کشورها برای اینکه گوگرد کلوخه و گرانوله  را آسیاب نمایند از خط تولید مدار بسته یا close loop system استفاده می کنند که گوگرد در فضایی عاری از اکسیژن آسیاب می شود. در روش مدار بسته برای اینکه مثلث آتش تشکیل نشود و از بروز انفجار جلوگیری شود هوا که یکی از سه رأس مثلث آتش است را حذف می کنیم و محیط آسیاب و مسیر های انتقال و سایر تجهیزات را از هوا خالی می کنیم و از گاز خنثی پر می کنیم. معایب و محدودیت های روش مدار بسته شامل راندمان پایین ، ظرفیت تولید کم، گرم شدن گاز خنثی و ذوب یا خمیری شدن گوگرد و از همه مهمتر هزینه جاری تولید زیاد است. با توجه به مشاهده معایب و محدودیت های موجود در خط تولید مدار بسته که در همه جای جهان متداول است این شرکت اقدام به طراحی و ساخت خط تولید پودر گوگرد مدار باز(open loop)   کرده که جدیدترین خطوط از این سیستم برای تولید پودر میکرونیزه گوگرد استفاده میشود که در این سیستم به علت استفاده از بدنه اسیابهای بدنه استیل خاص خوشبختانه خورندگی و وجود یون مزاحم اهن بکلی حذف گردیده.

 

گوگرد يكي از مواد معدني است كه مدت‌ها پيش از ميلاد مسيح بشر با آن آشنا بوده است و در نوشته ها و كتيبه ها درباره آن اطلاعات زيادي موجود است. پيشينيان آن را براي توليد رنگ و نقاشي و همچنين در پزشكي براي درمان پاره اي بيماريها از جمله بيماريهاي پوستي و بيماري هاي رواني به كار مي بردند.

مشخصات گوگرد

نام گوگرد Sulphurاز واژه لاتين (Sulphur) گرفته شده است. اين عنصر تنها شبه فلزي است كه از ديرباز به دليل شكل طبيعي آن شناخته شده و آن را در زبان انگليسي بريم استون (Brimstone) مي ناميدند. به علاوه گوگرد طبيعي كه در گذشته كبريت می نامند. گوگرد سيزدهمين عنصر فراوان در پوسته زمين است که در حدود 052/0% پوسته زمين را مي سازد. همچنين گوگرد عنصري غيرفلزي از گروه ششم جدول تناوبي است كه از نظر شيميايي بسيار فعال است.

گوگرد غيرفلزي است نادر به رنگ زرد گوگردي يا زرد متمايل به قهوه‌اي، خاکستري مايل به زرد گاهي مايل به قرمز يا سبز با نماد S، عدد اتمي 16، وزن اتمي 066/32، وزن مخصوص 07/2 گرم بر سانتي متر مکعب، خط اثر سفيد و رنگ خاكه آن سفيد متمايل به زرد و يا زرد گوگردي، شفاف تا نيمه شفاف، جلاي رزيني، صمغي تا الماسي، سطح شکستگي صدفي، سختي 5/1-2 در مقياس موس، نقطه جوش 75/444 درجه سانتيگراد درجه سانتي گراد و نقطه ذوب 36/115 درجه سانتي گراد. گوگرد در گروه 16(VIA) جدول تناوبي به عنوان غيرفلزmetal -Non بوده و در دوره 3 قرار دارد.

کاني هاي گوگرد

 سولفور عنصري است كه همراه با ژيپس و انيدريت در گنبدهاي نمكي و رسوبات تبخيري لايه‌اي شكل وجود دارد. همچنين اين عنصر بطور معمول در ولكانيك‌هاي مخصوصا سولفاتريك و در چشمه‌هاي معدني و چشمه‌هاي آب گرم وجود دارد. سولفور در تركيبات سولفات‌ها از قبيل ژيپس و انيدريت و در سولفيدها به هر دو شكل آهندار (پيريتها) و غير آهندار (سولفيدهاي مس، سرب، روي، نيكل …) يافت مي‌شود. وزن انمي سولفور داراي سختي 5/1 تا 5/2 و چگالي 05/2 تا 09/2 است. سولفور سرد و خالص زرد مي‌باشد ولي اغلب اوقات بواسطه درجه حرارت‌هاي بالا يا ناخالصيها مخصوصاً مواد نفتي يا رس تغيير رنگ مي‌دهد. اشكال گوناگون گوگرد بشرح زير است:

•گوگرد آلفا

كه بصورت رومبيك يا اكتاهدرال و در زير 5/95 درجه حرارت پايدار مي‌باشد و اغلب گوگرد به اين شكل يافت مي‌شود.

•گوگرد بتا

كه مونوكلينيك يا منشوري است بين 5/94 تا 2/119 درجه پايدار و وزن مخصوص آن 96/1 است.

•گوگرد گاما يا گوگرد پلاستيك

هرگاه گوگرد را در حدود 350 درجه حرارت دهند و حاصل را در آب سرد وارد كنند، جسمي سخت و الاستيك بنام گوگرد پلاستيك بدست مي‌آيد.

•گوگرد بيشكل يا كلوئيدي يا گوگرد دلتا

پس از تهيه و جمع آوري گل گوگرد بوسيله دي‌سولفور كربن، گوگرد سولفيدي باقي مي‌ماند كه يكي از انواع گوگرد بيشكل است. از تأثير نور بر گوگرد محلول در دي‌سولفور كربن و نيز از تأثير آب بر كلرور گوگرد، گوگرد بيشكل بدست مي‌آيد.

گوگرد معمولاً جامد، بي‌بو، بدون مزه و هدايت كننده ضعيف حرارت است. ولب براي الكتريسيته هادي نمي‌باشد. گوگرد تقريباً‌در آب نامحلول و غير قابل رويت در آن است و اكثر اسيدها نيز بر آن بي‌اثر هستند. ولي در الكل و اتر كمي محلول و در دي‌سولفور كربن به آساني حل مي‌شود. در برابر هوا با شعله‌اي آبي مي‌سوزد و دي‌اكسيد گوگرد و كمي تري‌اكسيد گوگرد توليد مي‌كند. هرگاه با تركيبات غني از اكسيژن (مانند نيترات پتاسيم) خوب مخلوط شود، مخلوط قابل انفجاري بنام باروت بدست مي‌آيد. خورندگي سولفور خشك صفر مي‌باشد ولي وقتي كه مرطوب شود به آرامي توليد اسيد سولفوريك مي‌كند.

گوگرد در طبيعت به شكلهاي مختلف وجود دارد. انواع معدودي از آن براي توليد گوگرد مورد بهره برداري قرار مي گيرد و برخي ديگر به عنوان فراورده فرعي محسوب مي شود.

 

خاستگاههای گوگرد

سولفورهاي فلزي
الف- کانسارهاي سولفورهاي آهن ( پيريت و پيروتيت )

پيريت و پيروتيت که سولفورهاي آهن مي باشند ممکن است مقدار کمي از کاني هايي غيرآهني نيز با خود همراه داشته باشند که به منظور بدست آوردن گوگرد از آنها نيز بهره برداري مي شود.به علاوه پيريت و پيروتين را در هنگام ذوب كانسنگ سولفورهاي فلزي غير آهني تا حد امكان بازيابي مي‌نمايند.

 

آهن رسوبي لايه اي

كانسارهاي رسوبي آهن لايه اي كه داراي زون سولفيدي باشند، براي استخراج گوگرد قابل بهره برداري خواهند بود.

 

ب- کانسارهاي نوع سولفورهاي فلزي غير آهني

اين کانسارها به خاطر فلز موجود در ماده معدني استخراج مي شوند و اغلب در موقع ذوب کانسنگ، گوگرد آن نيز تا حد امکان بازيابي مي گردد. بيشتر اين کانسارها خاستگاه گرمابي دارند. مقدار گوگرد درآنها معمولاً کمتر از سولفورهاي آهن است.

گاز طبيعي و نفت

گاز طبيعي و نفت مهمترين منابع استحصال گوگرد در جهان امروز مي‌باشد. از اين منابع گازي طبيعي تجاري بهمراه گاز ترش يا ئيدروژن سولفوره گازي (S2H) استخراج شده و گوگرد آزاد بعنوان محصول همراه بازيابي مي‌شود. كانسارهاي عمده از اين نوع در كانادا، خاورميانه، آمريكا، آلمان، ونزوئلا و روسيه گسترش دارند.

 

ماسه هاي قيري و نفتي

گوگرد به صورت تركيب در كمپلكس هاي آلي موجود در ماسه هاي نفتي و قيري وجود دارد و جريان پالايش اين مواد، به صورت محصول جانبي يا همراه و به شكل گوگرد آزاد بازيابي مي شود. ذخاير بزرگ از اين ماسه ها در خاورميانه و كانادا وجود دارد و پتانسيل خوبي براي بازيابي گوگرد محسوب مي شود.

 

گازهاي طبيعي :

ئيدروژن سولفوره گازي در كانسارهاي گاز طبيعي نيز وجود دارد. از اين منابع گاز طبيعي تجاري استخراج مي گردد و گوگرد آزاد به عنوان محصول همراه بازيابي مي شود. اين نوع كانسارها از منابع بزرگ و در حال گسترش گوگرد محسوب مي شود. عمده اين كانسارها در كانادا، خاورميانه و به صورت كانسارهاي بزرگ در آمريكا، آلمان، ونزوئلا و روسيه وجود دارد.

 

ذخاير لايه‌اي شكل

سولفور عنصري همچنين در رسوبات زير سطح بهمراه سنگ آهك ثانويه و ژيپس و انيدريت لايه‌اي ديده مي‌شود. عقيده عمومي بر اين است كه منشاء بيوژنيكي براي S2H و يك منشاء رسوبي زير آب براي سولفور پيشنهاد شده‌است. S2H در لجن كف مردابها تشكيل و توسط اكسيژن اتمسفر موجود در آب اكسيده مي‌گردد و سپس سولفور بصورت رسوب در كف مرداب ته نشين مي‌شود.

سولفور طبيعي از S2H مشتق مي‌گردد و طي آن از اكسيداسيون هيدروكربورها بوسيله باكتري‌ها 2CO بوجود مي‌آيد كه بدنبال آن كربنات كلسيم رسوب مي‌نمايد. S2H ممكن است قبل از اكسيداسيون مسافت زيادي را طي كند، همچنين S2H بايد بوسيله مكانيزمي شبيه به تله‌هاي نفتي محبوس گردد و سولفوري كه از S2H بوجود مي‌آيد غالباً همراه با هيدروكربورها مي‌باشد.

ذخاير سولفور طبيعي مشرق در شمال عراق در حدود 40 كيلومتري جنوب شرق موصل قرار گرفته است. اين ذخيره بزرگترين سولفور لايه‌اي بشكل بيواپيژنيك شناخته شده مي‌باشد كه حداقل 100 ميليون تن سولفور عنصري دارد. كاني سازي سولفور در سه وزن اصلي سنگ آهك متخلخل و آغشته به نفت بيواپيژنيك در قاعده سازند فارس زيرين با سن ميوسن مياني و منشاء دريايي مي‌باشد.

سولفور بوسيله باكتريهاي اكسيداسيون سولفيد هيدروژن (در خلال سوخت و سازهاي نفت و انيدريت بوسيله باكتريهاي بي‌هوازي توليد مي‌شود) بوجود مي‌آيد. اين نتيجه گيري بوسيله نتايج حاصله از تجزيه 34S و 13C تأييد شده است. در اين منطقه يك شيب آبي تند با جريان روبه جنوب بطرف رودخانه وجود دارد كه از آنجا آب توسط چشمه‌ها بداخل و كناره رودخانه تخليه مي‌شود و آبها غالباً كربناته سولفيد هيدروژن دار هستند. اين ذخيره بوسيله فرآيند هيدروديناميكي لهستان (فراش اصلاح شده) استخراج مي‌گردد.

مصارف عمده گوگرد

گوگرد به صورت آزاد و به صورت تركيبي موارد مصرف بسيار دارد ولي بيشترين كاربرد آن براي تهيه تركيبات شيميايي و فرآورده هاي مياني در چرخه صنعت است. بيشترين مصرف گوگرد در سال‌هاي اخير در صنايع كشاورزي و تهيه كودهاي فسفاتيك بوده است. به علاوه گوگرد در پالايش نفت، جداسازي مس و پالايش اورانيوم، تهيه مواد شيميايي آلي و غير آلي، رنگ‌ها، كاغذ و خمير كاغذ، چرم سازي، آبكاري، نيروگاه‌ها، صنايع قند و شكر، تهيه نشاسته، تهيه الياف مصنوعي، مواد منفجره، دارو سازي و گندزدايي، به عنوان منبع ماده جوش (جوش‌دادن لاستيك)، مواد غير فلزي، مواد غذايي، صنعت صابون سازي و شوينده ها و مواد پاك كننده، باتري ، لاستيک مصنوعي. بتون‌هاي گوگرد دار و مواد شيميايي مختلف نيز بكار مي‌رود.

گوگرد براي تقويت خاك كشاورزي و آبياري نواحي خشك، غذاهاي حيواني، كبريت سازي، سمپاشي بر عليه قارچها، سپيدك ها و حشره كشها معمولاً به صورت مستقيم مصرف مي شود.

گوگرد مصرفي جهان از سه منبع عمده گوگرد معدني، گوگرد در تركيبات سولفوري و گوگرد همراه با نفت و گاز تأمين مي‌گردد. مقدار توليد جهاني از هر كدام بصورت زير است:

-گوگرد معدني 31%

-گوگرد در تركيبات سولفوري 41%

-گوگرد همراه با نفت و گاز 25%

-54% گوگرد معدني از گنبدهاي نمكي و 44% از حوضه‌هاي تبخيري بدست مي‌آيد. گوگرد آتشفشاني سهم نازلي در توليد جهاني دارد.

 

 

فرآورده‌هاي اصلي سولفور :

 

لجن اسيد

اسيد سولفوريك آلوده معمولاً به كارخانجات اسيد براي بازسازي برگردانده مي‌شود.

بريمستون

بريمستون يا گوگرد قلمي مترادف با سولفورخام است که از گوگرد ذوب شده‌اي بصورت استوانه ريخته مي‌شود.

اسيد سولفوريك محصول جانبي

اسيد سولفوريكي كه بعنوان محصول جنبي متالوژي يا فرآيند صنعتي بدست مي‌آيد.

سولفور شكل‌دار

سولفور عنصري كه به صورت قالب يا تحت فشار براي افزايش قابليت حمل و جلوگيري از توليد گرد و خاك و حفاظت در مقابل رطوبت به اشكال خاصي درآمده است.

سولفور گلوله‌اي

سولفور خام جامد بشكل گلوله كه بوسيله سرد كن سولفور ذوب شده با آب يا هوا توليد مي‌شود.

سولفور ورقه‌اي

سولفور خام جامد بشكل تكه‌هاي ورقه‌اي كه از جامد شدن سولفور ذوب شده بر روي يك نوار نقاله بوجود مي‌آيد.

سولفور فراش

سولفور عنصري كه از منابع سولفور طبيعي بوسيله فرآيند معدنكاري فراش بدست مي‌آبد.

 

سولفورهاي مخصوص:

انواع سولفور عنصري آماده يا تصويه شده كه شامل سولفورهاي بي‌شكل- كلوئيدي- گل گوگرد – رطوبت گير – آردي و … مي‌باشد.

سولفور به بطور تجارتي تقريباً در 70 كشور توليد مي‌شود. توليد جهاني انواع سولفور در سال 1980 مجموعاً 58 ميليون تن بود. مصرف سرانه سولفور اغلب بعنوان يك شاخص معتبر سطح پيشرفت صنعتي و فعاليت اقتصادي ملت ها بكار مي‌رود.

مقدار منابع سولفور عنصري در كانسارهاي تبخيري و ولكانيك و سولفور همراه گاز طبيعي، نفت، ماسه‌هاي قيري و سولفيدهاي فلزي در حدود 385/6 ميليارد تن مي‌باشد. از سولفور توليد شده بوسيله كانسارها طبيعي 53% متعلق به گنبدهاي نمكي و 45% متعلق به حوضه‌هاي تبخيري لايه‌اي شكل مي‌باشد. كانسارهاي آذرين (2%) داراي اهميت كمي هستند و عمدتاً براي مصارف محلي در ايتاليا، تركيه و كوههاي آند در آمريكاي جنوبي بصورت معدن درآمده‌اند.

در خلال دهه 1950 سولفور بدست آمد از نفت و گاز طبيعي بسرعت رشد كرد بطوريكه در سال 1960 حدود 10% كل توليد را بخود اختصاص داد. از آن به بعد اهميت نسبي صنعت نفت به عنوان يك منبع سولفور افزايش يافت بطوري كه در 1965، 18% و در 1973، 30% منابع سولفور جهان را مختص به خود نمود.

عيارهاي مخصوص سولفور بواسطه نيازهاي تجاري براي رسيدن به مشخصات مطلوب تهيه مي‌شوند. بعضي عيارهاي مخصوص از قبيل شمع هاي خالص، سولفورهاي مخروطي، شمش ها و سولفورهاي خالص از سولفور خام تقطير شده تهيه مي‌شوند.

سولفور خام ريز دانه خاكي بنام‌هاي سولفور آردي، سولفور لاستيك سازي، سولفور گرد كشاورزي و … خوانده مي‌شود. ممكن است براي توليد عيارهاي نم‌گير مواد لازم به آن اضافه گردد.

سولفور پيريت با قيمت ارزانتري نسبت به قيمت بريمسون بفروش مي‌رود زيرا مخارج تأسيس و راه‌اندازي كارخانجات سازنده اسيد از پيريت بشتر از مخارج در كارخانجاتي است كه بريمستون مصرف مي‌كنند.

 

استانداردها:

گوگرد خام يا سنگ گوگرد، به صورت مايع يا جامد حداقل 55/99% عنصر گوگرد دارد. براي جلوگيري از آلودگي گوگرد به گرد و غبار آن را به‌ صورت كپسول يا پولك مانند درآورده و حمل مي‌كنند. تنها ناخالصي معمول گوگرد، كربن موجود در هيدروكربن‌ها است. گوگرد سياه مي‌تواند تا 3/0% كربن داشته باشد. اسيد سولفوريك بر پايه 100% خريد و فروش مي‌شود (69/32% =S) ولي به صورت 93% حمل ونقل مي‌شود مانند اسيد 98% يا تري‌اكسيد گوگرد محلول در اسيد سولفوريك (اولئوم).

انواع درجات آن شامل معمولي (5/93%= H2SO4)، الكتروليت (5/93%= H2SO4)، آهن آن مي‌بايست كمتر از 30ppm، نيترات كمتر از 3ppm ، جيوه كمتر از 5/0 ppm و آرسنيك كمتر از 5/0 ppm.